2 Beğeni Çocukluğundan beri anneannesinin evi lunaparktaki bütün oyuncaklara binmek gibi mutlu ederdi onu, burada hayal var sınır yoktu sanki. Bunun dışında bazı hastalıklar için ilaçlı tedavi kullanan kişilerde de sağlık sorunlarına neden olabilir.Miktarını göz önünde bulundurmak şartıyla erik tüketimi sağlık açısından faydalıdır.

Bizim bahçe dizi film final sahneleri gibi oldu diye takıldılar birbirlerine.

Karaciğerde görülen rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur.

1 Beğeni Önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye …

Benim derdim anne, çocuklar mutlu ama o içinde tuttuğu, paylaşmadıklatıyla yorgun. Mürdüm eriğinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:Erik sağlıklı tüketildiği zaman sağlık açısından bir risk teşkil etmez.

12 Yorum

Bir elinde kutu, öbür elini de gel bir sarılayım dercesine sallayıp torununun yanına koşarcasına geldi.-Bunlar bahçeyi süslemek için, çerezler kına hepsi hazır. Üzerine toz şeker ilave edilip 4-5 saat bekletilir. Öylece kalsın, hani devamı ya da bildiğimiz şeylerin tekrarı diyenler...Elinde anahtar bir türlü kilidin yolunu bulamadı, bakkaldan eli boş dönünce keyifsiz ve biraz da...İnsanı rahatlatıp mutlu eden güzel bir hikâye. Erik ağacının yapraklarının demlenmesi sureti ile hazırlanan çayla gargara yapılması boğaz iltihabının giderilmesine ve bademcik rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 0 Beğeni Buna rağmen sağlık açısından birçok faydası vardır:Erik suyu, daha çok eriklerin kaynatılması ve çok nadir olarak preslenmesiyle elde edilmektedir. ERİK HASTALIK ve ZARARLILARI Aynalı Meyve sarı zemin üzerine kırmızı yanaklı, sulu, mayhoş, 35-40 gram ağırlığındadır. 3 Beğeni

Kına düğün işlerine burun kıvıranlar olabilir, ama o her şeyiyle yaşamak istiyordu bunları. Erik ağacı; kırmızı, yeşil ve mürdüm gibi farklı renklerde meyve veren bir ağaçtır. Canlı cansız herkese yer bulur. Kırmızı erik reçeli nasıl yapılır?

3 Beğeni

Her eve lazım dediğimiz türden...Mucizelere inanır mısınız?

Öylece kalsın, hani devamı ya da bildiğimiz şeylerin tekrarı diyenler...Elinde anahtar bir türlü kilidin yolunu bulamadı, bakkaldan eli boş dönünce keyifsiz ve biraz da...İnsanı rahatlatıp mutlu eden güzel bir hikâye. Üstelik mutlu son.. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine dedikleri bu herhalde ama çok sızılı, mutluyum ama şöyle olaydı diyen,sevgiden yana payına hep vermek düşenler de var. Bu da kan dolaşımını sağlar ve kansızlığı engeller. Torunumun kınasını da hazırlamak nasip oldu çok şükür. 3 Beğeni

Türkücü Bahçeyi son bir kez dolandı, yarın akşamki kına gecesi için kafasında canlandırdığı her şeyi lego oynar gibi birbirine ekledi. İnanırız, severiz hatta sık sık olsun isteriz. Yüreğinize ve kalaminize sağlık.Allah mesut etsin ne diyelim. Bu sevgi nasıl bir şeyse, ikisi de ikna olmuş kapanıyordu her konu.

Ülkemizde daha çok Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde yetişmektedir.

3 Beğeni

Bol ışığı ve bol suyu sever. 3 Yorum Bu sevgi nasıl bir şeyse, ikisi de ikna olmuş kapanıyordu her konu. 4 de ayrılıp çekirdekleri çıkarılır.

Yüksek miktarda lif içerir.

Benim derdim anne, çocuklar mutlu ama o içinde tuttuğu, paylaşmadıklatıyla yorgun. Beğenmemek mümkün mü? Erik hem tedavi edici hem de hastalıklardan koruyucu özelliği sayesinde tam bir sağlık deposudur.Diğer bir erik türü olan yeşil erik de sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır.

Kutunun içi ampuller, kablo, rafya, krapon kağıtları, fener süsleri ile doluydu.

Değişik dönemlerde yetişen … Üstelik mutlu son.. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine dedikleri bu herhalde ama çok sızılı, mutluyum ama şöyle olaydı diyen,sevgiden yana payına hep vermek düşenler de var. 1 Beğeni

Kırmızı eriğin faydaları; C vitamini içeren erik; kalp hastalığı, katarakt ve bazı kanserlerin önlenmesinde büyük rol oynuyor. Canlı cansız herkese yer bulur.