In this system, the regulator of the scuba diving equipment was connected through a pipe to a compressor on the boat. Böylece gulet kelimesi, Yunanlıların karavoskaro dedikleri yuvarlak kıçlı tekneler için kullanılmaya başlanmış ve bir zamanlar gulet olarak adlandırılan yelken armasını anlatmak için de uskuna terimi tercih edilmiştir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hibeleri ise bizi ayrıca sevindirdi. İlk kez 2010 yılı ekim ayında Bodrum Yat Festivali kapsamında Bodrum kalesi önünde kurulan 144 m² çadır içinde Bodrum'un değerlerini özetle anlatan bir kurgu, özenle yapılmış 18 adet "Bodrum tipi" tekne modelinin sunulduğu bir sergileme ile başlamıştır. Paylaş: Randa armalı yelkenlilerse karşımıza, hem alt yakası bumbalı, üst yakası gizli, hem de daha çok ufak sünger teknelerinde kullanılmış şekliyle sadece üst yakası gizli olarak çıkmaktadır. 2019 senesinden beri İstanbul Deniz Müzesi modelcileri tarafından müzemize özel yapılan gemi modelleri ve tablo röprodüksiyonları tamamlandı ve müzemizde yerini aldı.Pandemi sebebiyle geniş katılımlı bir açılış seremonisi yapamasak da, belediye başkanımız Sayın Ahmet Aras ve başkan yardmıcımız Sayın Emel Çakaloğlu’nun katılımlarıyla bu duyuruyu gerçekleştiriyoruz. Yelkenin yerini motorun alması da herhalde bu süreci hızlandırmıştır.

Deniz Kuvvetlerine teşekkür ediyoruz” dedi.Bodrum Deniz Müzesi’ne T.C.

T.C.

Bu açıdan bakıldığında, şu ana kadar sıralanmış, hepsi belli bir gövde formunu anlatan yukarıdaki terimlerden farklıdır.

Fransızcanın goélette ve İtalyancanın goletta terimleriyle aynı kökenden gelen gulet terimi ilk başta aslında bir gövde formundan ziyade arma tipini tanımlamak için kullanılıyordu. "Açılışta yaptığı açıklamada Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras: “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız bize bu kentin tarihiyle özdeşleşen eserleri armağan etti.Müze koleksiyonunda bulunan çok değerli eser ve objelerin arasına çok anlamlı bir bağışla yeni katılan bu özel gemi modelleri ve tablolar için buradan bir teşekkürü borç bilirim.

Arriving in Bodrum with their diving tubes, these two young divers developed the hookah system after a while and started the period of what the locals called fish-men in Bodrum’s sponge diving. Paylaş:

Bunlara ek olarak müzenin üst katında muhteşem bir deniz kabukları koleksiyonu yer almaktadır.

Bazı yerlerde uskuna ve benzeri terimlerle ifade edilirken, bazı yerlerde de goletta ve benzerleriyle ifade edilmiştir. Bugün neredeyse tek yelken tipinin (bermuda veya markoni) ve iki tür armanın (keç veya uskuna) baskın olduğu mavi yolculuk guletlerinin aksine, bu iş tekneleri, henüz motorun da çok yaygın ve güvenilir olmadığı bu dönemde birbirinden farklı armalarla donatılmaktaydı.

Bu değişikliğin ardında, gulet armalı yelkenlilerin bir kısmının yuvarlak kıç tasarımlı olmasının rol oynadığı söylenebilir.

Deniz Müzesi Paylaş: İlk kez 2010 yılı ekim ayında Bodrum Yat Festivali kapsamında Bodrum kalesi önünde kurulan 144 m² çadır içinde Bodrum'un değerlerini özetle anlatan bir kurgu, özenle yapılmış 18 adet "Bodrum tipi" tekne modelinin sunulduğu bir sergileme ile başlamıştır. Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu yaptığı açıklamada “Bodrum Deniz Müzesi genişlemekte olan koleksiyonuyla, Bodrum’un denizcilik tarihi ve kültürüyle ilgili yaptığı çalışmalar, koleksiyonlarla ilgili yürütülen bilimsel çalışmalar ve eğitim programlarıyla, müzecilik alanında güzel çıktılar oluşturmaya devam ediyor. Deniz Müzesi Paylaş: İlk kez 2010 yılı ekim ayında Bodrum Yat Festivali kapsamında Bodrum kalesi önünde kurulan 144 m² çadır içinde Bodrum'un değerlerini özetle anlatan bir kurgu, özenle yapılmış 18 adet "Bodrum tipi" tekne modelinin sunulduğu bir sergileme ile başlamıştır.

/ / Bodrum Maritime Museum is closed on the first day of the Kurban Bayram./